torsdag 5 augusti 2010

Hemmavid





Det känns bra igen att vara hemma. Jag har träffat vänner och bevistat föreläsningar vid Kökars Hembygdsmuseum. Har också strosat runt gästhamnarna på Kökar för att titta på båtar. - Häromdagen var det celebert besök. En stor skärgårdskryssare hade lagt till i Hellsö gästhamn. Dimensionerna var utöver det vanliga! Bl.a. hade hon ett djupgående på ca 3 m. Jag lyckades inte få syn på hennes namn men skulle vara intresserad av att få veta det. Finns det någon som kan hjälpa mig? Bifogar bild.

Idag var jag med hustrun och snurrade i närvattnen med Askeladden och hittade ett trevligt ställe att fika på; Hästskär som sitter ihop med Hamnö. Man kommer onekligen till ställen som man inte skulle kunna nå med segelbåten.

2 kommentarer:

  1. Hej.

    Det går att landförtöja ungefär mitt på södra stranden av den lilla kobben som vuxit fast med Hästskär på dess sydvästra sida. Jag har varit där med min Maxi 999 med fenköl och 1,7 meters djupgång.

    Se karta:
    http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=4000&text=Landf%C3%B6rt%C3%B6jning&srs=EPSG%3A3067&y=6661393&x=158753&lang=fi

    Bättre landförtöjning fås vid de flesta vindförhållandena vid Broholmen mittemot.

    SvaraRadera
  2. Kan båten vid Hellsö-bryggan vara skärgårds 150:an Beatrice Aurore ?

    Länkar

    http://www.sbs.nu/dokument/BeatriceAurore.pdf

    http://www.sjohistoriska.se/sv/Fordjupning/Marketstore/Foto/?msobjid=65664

    SvaraRadera