måndag 23 januari 2012

Januariaktiviteter

Den senaste veckan har varit full av aktiviteter. Förra söndagen lade Inge och jag en sköta vid Söderbådan. Natten blev kall och på måndag morgon fick vi bråka oss genom nyisen ca 100 m innan vi kom till öppet vatten. Fisket var lyckat och vi fick två lådor fin strömming!- På måndagkvällen kom fiolspelandet igång efter juluppehållet och på tisdag var det kören som inledde vårterminen.
På onsdagen hämtade jag Subarun från stan efter bromsrenovering och kan igen glädjas åt att veteranen är körbar! (årsmodell 1987)
Hustrun och jag har kommit igång med promenader i Kökarnaturen och avsaknaden av snö i större mängder gör ruttvalet väldigt mångsidigt.
På fredag eftermiddag följde vi med vännerna Inge och Agneta till Fölskär. Det var rätt tät snöyra vid starten från Värvan och snöandet fortsatte förbi Källskär och Korsö men slutade då vi närmade oss Fölskär. Det medhavda kaffet smakade då vi satt inne i Larpes fiskestuga och såg skymningen falla utanför. Hemfärden gick i mörker österom Korsö och Idö och via Idöströmmen tillbaka till Värvan. Fin tur!
Vintervy mot Kökarfjärden från Grönvik

Gammal dyning bryter mot klipporna
Senaste helg hade Inge och jag ut några siknät. Ingen sik fick vi men en öring på drygt två kilo! Vackert så.

2 kommentarer:

  1. Härliga bilder! Vi (jag och maken) är båtmänniskor och är ibland i dessa farvatten... det brukar då vara något varmare. Lycka till med fisket! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Isabell! Sommartid är nog dessa farvatten en hel del mildare men det har sin tjusning att också i januari kunna färdas med båt och betrakta det grafiska landskapet och vinterfärgerna på havet.

      Radera