söndag 1 april 2012

Bakslag!

Isarna gick och vattnen blev tillgängliga men nu har vädret satt stopp för mitt vårrustande! Askeladden är bottenmålad och klar för sjösättning men en lossnad relingslist behöver värmas för att komma på plats och det låter sig inte göras i snöfall och nära 0-gradiga temperaturer. Paulina II skall fläckas i botten och det nya rullfocksystemet skall monteras. Detta arbete kräver också lite mera värme.


Övervintraren

Paulinas mast i väntan på montering av rullsystem
Jag var ner till Sandvik gästhamn och kollade läget. En liten segelbåt under svensk flagg har legat infrusen i hamnen i vinter och verkar att ha klarat sig hyfsat trots att den slitit sig från akterförtöjningen åtminstone en gång. Uppmärksamma ortsbor har förtöjt om den och kanske räddat båten från svårare skador.

Sonen med med familj var redan på väg från Gävle till Kökar för att tillbringa några dagar då lillflickan insjuknade och resan fick avbrytas. Det var också ett bakslag!

2 kommentarer:

  1. det där ser inge vidare ut, fy tusan va snö ni fått igen.. jag stannar nog på jobb en månad till så kanske både värme och gudingar hunnit komma när jag kommer hem.

    SvaraRadera
  2. Jo du Dan, man börjar nästan misströsta, men hoppet är väl det sista som vi hänger fast vid!

    SvaraRadera