fredag 10 oktober 2014

Höstfunderingar

Det har nästan gått en månad sen jag skrev mitt senaste blogginlägg! Det har varit en händelserik tid. Jag var seglande till Finström Tärnebolstad för att hjälpa till med marktjänsten då dottern var i Uppsala för att få hjälp med sitt stundom rusande hjärta. - Måndagen den 22.9 hade vi ett skyfall över delar av Kökar som gav över 100 mm regn! - Två barnbarn i Gävle har fyllt år; 2 respektive 4 år! Hustrun gjorde bilderböcker till båda med bilder från året som gått. I slutet av september blev det marktjänst hos sonens familj i Gävle då båda föräldrarna var på jobb. Vi var där över en vecka och kunde njuta av att umgås med flickorna och svärdottern ( och sista dagen också med sonen som kom hem efter ett ovanligt långt arbetspass )
    Den här veckan har det varit förberedelse för båtupptagning. Trailerhjulen har försetts med smörjnippor och lagren har fyllts med fett för att i någon mån skydda mot saltvattnet.
    I går var det någorlunda hyfsat väder med måttlig vind. Jag beslöt att ta mig från hembojen i Rågholmsfjärden till Brudhäll med Paulina II. Det gick fortfarande ganska grov sjö på Kökarfjärden efter många dagars friska sydliga vindar. Då jag förtöjt vid Brudhäll blev det siktförsämring och tjockan kom invällande. - Lastade bilen med båtdynor och andra textilier och fick det första lasset till vinterförvaringen på vinden. - Jag har också haft trevligt sällskap av en strävhårig taxtik som lystrar till namnet Daisy. Husse och matte är bortresta över ett dygn.
Lättjefull läns mot Färjsundet

Tre fjärdedelar av sonens familj samt farmor (fyraåringen har redan lag sig)

Stäven mot inre Jusskär

Tjocka över Finnöströmmen och Brudhäll

Daisy trivs i alla sorts bilar

1 kommentar: