lördag 27 december 2014

Julen

I år firade hustrun och jag julen hos dottern med barn i Finström Tärnebolstad. (Ett invant firande i vårt förra hem) Det var ett traditionellt firande med besök i Finströms kyrka på julaftonen kl 11 där det var julbön med barnkören medverkande. Kyrkan var fullsatt! Efter julbönen åkte vi hem och åt risgrynsgröt och skinka.
   Julmiddagen avnjöts senare med alla juliga tillbehör: sill, gravlax, skinka och tre sorters lådor. Så småningom var det dags för julklappsutdelning som drog ut på tiden eftersom vi tillämpar ett system där vi öppnar våra paket i tur och ordning. Kul! Kvällen blev sen innan det var kojdags.
Utsikt mot Hjortö
En av villorna ritad av Lars Sonck
   På juldagen gick hustrun och jag ut på traditionell juldagspromenad. Vi promenerade till de Sonckska villorna längs en gammal körväg genom en fantastisk gammelskog.  Lite snö på marken lyste upp den korta dagen.
   Åkte hem till Kökar på annandagskvällen. Ingen snö att tala om men några köldgrader. - Idag var det lite mer snö så  promenaden skedde i ljusare omgivning också på Kökar. Vandrade ut till Torskata och fick lite mer snö!


Vy mot Kökarfjärden

Björk med magert underlag

1 kommentar:

  1. I vårt hem har vi ungefär samma matvanor på julaftonen. Jättefint julreportage. God fortsättning och Gott Nytt År.

    SvaraRadera