söndag 31 maj 2015

Hektiska dagar vid Hamnö

Veckan som gått har varit väldigt omväxlande. På måndagen var det årlig röjning av vandringslederna på Kalen. Slyet skall hållas efter så att lederna är väl synliga för hugade vandrare.
   Resten av veckan var jag på Hamnö och hjälpte till då Inge började med locket och klädningen av den nya kyrkbryggan. Kistan lades ut redan tidigare i våras och fylldes med sten. Inge hade fått tag i långa stolpar som räckte från kistans yttre ända till landfästet och stöds nu dessutom av pålar som tryckts ner ända till fast berg. Locket kom på under veckan och likaså klädningen. På innersidan av bryggan finns en lägre del som har lämplig höjd för småbåtar. - I går fick vi bryggan klar och började plocka undan och städa upp på land. Landfästet skall grusas och jämnas upp så att kyrkbesökare som kommer med båt skall kunna bekvämt ta sig i land.
    Hustrun har varit på stiftsfullmäktigemöte i Tammerfors och for från Kökar redan i onsdags och kom hem på fredagen. - Jag var också till fasta Åland i fredags för att åtgärda en sliten spindelled på gamla Golfen och fick den sedan godkänd för ytterligare ett års bruk.
Kyrkbryggans bärande delar

Färdigt!

Klar för användning!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker också att den blev bra. Välkomnande för dem som kommer till kyrkan från sjösidan!

    SvaraRadera