söndag 24 juli 2016

Årets seglats till Vasa

Juli går mot sitt slut och årets Vasa-seglats är avklarad. Detta år blev den ackompanjerad av en seg sommarflunsa som gjorde att starten framflyttades och en spelmansträff missades. Vädret var övervägande bra och vindarna var gynnsamma till riktningen men överlag väldigt svaga.
   I år blev färden norrut uppdelad i fem etapper. Kökar-Maa Ihamo, Maa Ihamo-Räfsö, Räfsö-Kilen (Sideby), Kilen-Bredskärets fiskehamn (Molpe), Bredskäret-Vasa.
   Vasa vistelsen tillbringades i systerns och hennes barns stuga på Domarskär. Stadsbesök gjordes endast för bunkring och proviantering. Flitigt utnyttjande av bastun och njutningsfulla dagar i barndomsmiljön gav positiva vibbar!
   Efter en knapp vecka på Domarskär var det dags att vända stäven hemåt och fortfarande var Aeolus sparsam med portionerandet av vindkraften. Paulina II fick ofta drivas fram med motorn. Även på hemvägen var det i huvudsak medvind och tidvis fick skepparen njuta av god gång under segel. Hemåt blev det bara fyra dagsetapper: Vasa-Kaskö-Räfsö-Maa Ihamo-Kökar. Seglatsen tur-retur med vistelsen på Domarskär genomfördes på prick två veckor.
Snöbådan med Jungfruskär i bakgrunden

Kristinestads fyr

Solnedgång i Räfsö

Paulina II i Kaskö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar