onsdag 8 september 2010

Höstdagar till sjöss

De senaste fyra dagarna har hustrun och jag tillbringat på havet på lite olika sätt. I söndags packade vi lite färdkost i ryggsäcken och körde till Källskär med snurrebåten. Vi vandrade på bergen och hittade helt nya miljöer som vi inte tidigare besökt.

På måndagen skulle vi segla med Paulina II till Granskär öster om Vårdö Bergö.  Vädergudarna gav oss ingen vind så det blev motorgång i 26 nautiska mil. Däremot blev det en fin naturupplevelse på Granskär och ett förnämligt bastubad i Färjsundets seglaförenings nya bastu.- En hel del vandringar företogs på skäret och septemberdagarna var otroligt fina. - Hemfärden var lika vindfattig vilket innebar ytterligare en dags motorgång!

Idag beslöt vi att ta snurrebåten till Idö. Det var första turen dit för oss båda och upplevelsen var överväldigande. Man kan bara ana hur denna för Kökarförhållanden yppiga ö ter sig i försommarskrud. Det finns väldigt mycket att utforska och avnjuta. - Många turer väntar framöver.

2 kommentarer:

  1. Kommer ut till er i vår.. Idö är underbar på försommaren.. Även vi på fast mark har haft en underbar sensommarvecka..

    SvaraRadera
  2. Anna-Lena; Jag kan bara tänka mig till hur det är i försommarprakt! Du är så välkommen. Vi har väntat att du/ni skulle komma vid tillfälle.

    SvaraRadera