tisdag 21 september 2010

Septembertankar

Paulina II har legat vid bojen i sin gamla hemmahamn i Finström Tärnebolstad under en hel vecka. Hon  seglades hem till Kökar senaste helg. Vädret var varierande och bjöd på både hällregn och fin segling.
Gåshäran föröver
Nu är seglatserna över för denhär sommaren! Lika vemodigt varje år. September har i år bjudit på fina dagar och hustrun och jag har utnyttjat det efter bästa förmåga.

Jag seglade Paulina II från Rågholmsfjärden till Brudhäll i går. Platserna ligger ett par hundra meter från varandra men bron över Finnöströmmen och ett par luftledningar gör att sträckan töjdes ut till hela 11,4 nautiska mil då jag fick kryssa runt Kalen. Vädret var njutbart och bjöd på fin seglats i sommarens elfte timme.

I väntan på upptagning
Senare på kvällen då båten låg förtöjd vid Brudhäll var jag och tog bort bommen med storseglet och skar ur skot och annat löpande gods som skall vinterförvaras hemma vid Horsklint. Kvällens väderprognos siade om hårda vindar. Först från sydväst och senare från nordväst. Dessutom utlovas regn och rusk. Beslutet om att avsluta säsongen är lite lättare att ta i sådana förhållanden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar