söndag 13 februari 2011

Längtan!

Sol och sommar!

Nyskottat!
Riktig snöstorm i fredags med stormvindar och ymnigt snöfall och medföljande snödrev. Jag åkte till Tärnebolstad i Finström där infarten och byvägen var nersnöade och svårtrafikerade. Drivorna på gårdsplanen var närmare metertjocka. Det blev snöröjning för hela slanten. Den friska vinden från NE höll i sig under lördagen och de uppskottade vägarna fylldes snabbt med mera yrsnö. Fortsatt skottning!

- Åkte hem till Kökar på lördag kväll och på söndag morgon visade termometern -16 grader! Det blåste fortfarande lite från N och vinden var verkligt isande! Nu börjar man nog längta efter vår och ljummare fläktar. Rent statiskiskt sett är det bara två månader kvar tills man kan sitta vid rorkulten och känna vårvinden fylla seglen! Efter en sådan här vargavinter är längtan efter sommaren väldigt intensiv.

2 kommentarer:

  1. I Vårdö var det -23 gr enligt min mor. Just nu har nog vintern sitt största grepp om oss, men redan efter en månad brukar den inte vara så uppkäftig längre.
    Men nog längtar man efter blått hav och grönt gräs.

    SvaraRadera
  2. Eivor, jag håller nog med dig ävenom långfärdsskridskorna hittills förblivit oanvända. Just nu står sjöröken tjock över Kökarfjärden och isläggningen är förmodligen igång. Vi får väl se vad det innebär!

    SvaraRadera