måndag 28 februari 2011

Vintertrafik

Skiftet tar sats!
Vinterns Vasaresa blev en långkörare! Hustrun och jag körde ombord på M/S Skiftet kl 12 på fredag, helt enligt tidtabellen, men sen började bekymren. Rännan till Galtby hade inte trafikerats sen fredagen och det blev en lång resa pga ishinder! Redan efter giren mot öster vid Eglonskär började farten minska och ganska snart blev det tvärstopp! En stor del av resan mot Galtby fick bli ett stångande mot naturkrafterna. Skiftet backade och tog fart och kom fram någon båtlängd och sen blev det stopp igen. Så småningom kom vi fram till färjfarleden och kunde köra i Silja Europas kölvatten. Slutdestinationen Galtby nåddes kl 18 efter sex timmars kryssning i isen! ( 2,5 timme enligt normal tidtabell ).

Sen gällde det att ta sig de 400 kilometrarna till Vasa. Tursamt nog var vägarna torra och vädret skapligt så vi kunde svänga in på Biblioteksgatan i Vasa exakt kl 01. - Kökar - Vasa på 13 timmar. Det smakade bra med nattkaffe då bilen var urplockad!

2 kommentarer:

  1. Sicken resa. Det blev väl att läsa och äta lite extra?

    SvaraRadera
  2. Det gick helt ok då vädret var skapligt. Det var roligt att träffa mor och syster i "barndomslandet". En välbehövlig avkoppling i vinterlunken.

    SvaraRadera