tisdag 2 oktober 2012

Oktober har inletts

Drygt två veckor har igen passerat sen senaste blogginlägg och hösten har visat sig med regn och blåst. Det har varit en händelserik tid. Kyrkskeppet från S:ta Anna, tremastade barken "Penang" har levererats till Föglö för vidarebefordran till Yngve Gustafsson i Jomala som lovat fixa riggen. Bland annat var alla förstag av och även stängstagen var illa däran. Fockrån var sned och behöver justeras.
   Sonen med sambo har varit och hälsat på i skärgården och njutit av lugnet på Kökar. - Hustrun och jag skrinlade planerna på en seglats till Korpo Jurmo med tanke på de senaste veckornas blåst och ostadiga väder men det blev en höstlig tur till "Glada Laxen" på Bärö under de två sista septemberdagarna. Vi avseglade lördag morgon och hade tur med vindarna. En frisk SSW gav oss bra skjuts och Paulina II avverkade drygt 27 nautiska mil på sex timmar.
   En njutbar middag avnjöts på "Glada Laxen" tillsammans med ett trevligt gäng enklingebor som också hade ordnat med underhållning i form av musik och dans. - Tack alla som bidrog till den trevliga stämningen. - Framåt natten kom ett ordentligt regn då hustrun och jag sökte oss tillbaka ombord. Enklingeborna åkte hem till sig med egna båtar så Paulina II blev ensam kvar i hamnen över natten tillsammans med krögarparets båt.
Höstfärger

Paulina II vid "Glada Laxen"
   På söndag morgon kl 08 gav vi oss av hemåt mot Kökar igen och hade hyfsat väder med en vind som vred mot WSW. På eftermiddagen var vi hemma i Rågholmsfjärden på Kökar och kunde söka oss i land efter en fin seglingshelg! Inget regn!

1 kommentar:

  1. Trevligt att höra från Glada Laxen. Min mamma kommer från Esplunds på Enklinge mitt emot Bärö. Fint reportage:)

    SvaraRadera