fredag 18 oktober 2013

På väg mot den mörka årstiden

Under oktober månad har det varit typiska höstjobb. Paulina II har varit förtöjd vid Brudhäll och har tömts på sitt innehåll: dynor, kojkläder, navigationsutrustning, tågvirke, segel och en myckenhet av det som behövs för att båten skall vara beboelig.
   Hustrun och jag hann vistas en vecka hos sonens familj i Gävle. Vi var glada att kunna vara behjälpliga då sonen var på jobb och sambon också fick arbetspass. Då kunde farmor och farfar ta hand om familjens flickor på ett- respektive tre år. Det gick över förväntan och ettåringen tydde sig mycket till farfar under vår vistelse. Farmor dög också bra om farfar inte fanns i omedelbar närhet.
   Efter hemkomsten från Gävle var det några fantastiska höstdagar med svag vind och klar sol. Lördagen den 12 oktober körde hustrun och jag till Hamnö för att se efter gravarna. Vi valde att köra båt i stället för bil då vädret var så tjänligt. Förtöjde på insidan av Hektos vid den tillfälliga kyrkbron.
Askeladden förtöjd vid Hektos
   I morse vaknade vi av att vinden tjöt i knutarna och höstens första storm kom över oss. På natten hade det regnat 13 mm men så småningom klarnade himlen och solen visade sig igen. Hustrun och jag tog oss till sjöbevakningen och gjorde en vandring på Kalen i fantastiska höstfärger. Uppe på bergen tog vinden i så man fick stå och luta sig mot vädret! Aptiten var god då vi avnjöt fläskpannkaka efter hemkomsten!

Kalenvandring

Tellmossen i höstfärger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar