söndag 20 december 2015

Julkonserter och snickerier

Under de sista ljusa timmarna idag var jag ner till Grönvik och beundrade Kökarfjärdens sjögång. Det har blåst i flera dagar och sjön har vuxit avsevärt. - Medan jag var ute höll hustrun på med ljusstöpning för sig själv. Nu var det tregrensljus i olika fasoner som stod på agendan. Vintern lyser med sin frånvaro. I natt var det +8 grader och regn men under dagen klarnade det och blev hyfsat uteväder.
Medan jag promenerade till Grönvik stöpte hustrun lite grenljus
Kökarfjärden bryter mot klipporna i Grönvik
Under december har det ordnats glöggkväll för inbjudna gäster, svägerskorna och hustrun har stöpt ljus, sonen som bor i Gävle har varit på besök med sina två döttrar, Kökar Röster och Föglö kyrkokör har haft två konserter med förstärkningar både från fasta Åland och Rådmansö skärgårdskör. Dessutom har både hustrun och jag medverkat då det ordnades julstuga i stockhuset vid muse´et. Fiolspelandet har intagit en central plats i min tillvaro. På äldreboendet ordnades en seniorträff där vi musicerade och dagen efter var det jullunch med lite underhållning och mera spelande.
   Vattenståndet i havet var första veckan i december närmare +70 cm över det normala och Kökar såg lite annorlunda ut vid stränderna. - Jag har också haft lite snickeriuppdrag då det skulle fixas räcke och grind till vindstrappan i Tärnebolstad så att barnbarnsbarnet inte skulle utsättas för onödiga risker. Han har börjat bli väldigt rörlig och snabb när han vill upptäcka närmiljön!
Glada bagare från Gävle besöker Kökar

Koncentration vid läggning av takpannor till pepparkakshuset

Högt vattenstånd i Finnöströmmen

Småbåtsbryggan nästan landlös

Räcket på plats, grinden kom lite senare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar