lördag 31 januari 2009

Flyttning i 08:ornas stad

Äldsta sonen med sambo har skaffat sig lägenhet i Johanneshov. Det är en trea i sjätte våningen i ett hus som byggdes redan 1944! Lägenheten är fin med en fantastisk utsikt över stora delar av Stockholm och sonen har satt mycket arbete på att renovera köket som nu skall få helt nya köksskåp och tegelklinker på en del av väggarna. Ett nytt golv har också kommit på plats i kök och hall med hjälp av sambons far.
Mor och far ställde upp för att hjälpa till med flytten och städningen och körde med hyrbil från Åland för att kunna ta med en gammal byrå till det nya hemmet. En del möda krävdes för att flytta bohaget mellan adresserna trots att avståndet inte var längre än ca 600 m fågelvägen. Sjätte våningen är dock en utmaning i ett hus byggt på 40-talet då hissens dimensioner inte riktigt överensstämmer med storleken av dagens moderna divansoffor! Allt kom ändå på plats och inom planerad tid men en del stönanden kunde höras i trapphuset under de mest intensiva kraftansträngningarna.
Lite returlast blev det också till Åland från konungariket Sverige då två fina sängar bytte nationalitet och balkongen städades från rivningsrester! Är det detta som kallas globalisering?

Både mor och far kunde efter två dagars intensivt arbete åter känna glädje av att kunna sova i egen säng!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar