fredag 30 november 2012

Väderomslag!

Sen jag senast uppdaterade bloggen har det gått ett par veckor. En hel del har hänt sen dess. Segelbåten har fått sitt vinterkvarter i Nordlunds hall i Hellsö och traktorn har kommit under tak i Överboda. Jag har varit med flera helger som drevkarl i älgjakten både på fasta Kökar och på holmarna i Karlby och Hellsö.
Askeladden i Kersas båthus

Utombordaren har fixats efter att exentern under svänghjulet hade brustit och det innebar losstagning av svänghjulet. Askeladden mår bra för tillfället inkvarterad i Kersas båthus skyddad för både regn och snöfall.

Förra veckan på fredagen var jag till Föglö Sanda och hämtade kyrkskeppet "Penang" som nu har renoverats av Yngve Gustavsson och som till första advent kan komma på sin rätta plats i Kökar kyrka. Tack Yngve för ditt fina jobb!
Tremastade barken "Penang" efter renoveringen

Vid hembygdsmuse'et har det varit golvgjutartalka med tio arbetsvilliga gubbar som kom samman för att förse gamla båthallen med ett nytt betonggolv.

Hustrun har haft ljusstöpning med syskonen och svägerskan här hemma och med kökarborna på skolan. Däremellan har hon deltagit i stiftsfullmäktigemöte i Tammerfors.

Utsikt från arbetsrummet

Talgoxarnas energiförsörjning
 I förrgår blev det väderomslag med besked. Temperaturen föll till aningen under 0 grader, vinden vred till ost och ökade och sen började det snöa. Först var snön väldigt blöt och mer lik regn men övergick snart till regelrätt snöfall. - I dag snöar det oavbrutet och tillsammans med hård ostlig vind är sikten på vägarna rätt begränsad. Naturen är nu inhöljd i vitt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar