fredag 9 juni 2017

Försommar

   I början av juni hade vi festligheter i Tärnebolstad när Alva fick sin sociokant examen. Dessutom gick Klara ut sjuan i Godby högstadieskola och Leo gick ut folkhögskolan. Detta firades med släkt och vänner fredagen den 2 juni. Erin hade rest hem från studierna i Örebro för att närvara.
Alva bland familjemedlemmarna
   Söndagen den 4 juni var hustrun och jag till Idö för att utröna hur långt blomningen har nått. Den kyliga våren har försenat blomsterprakten avsevärt. Ramslöken på Brunnskär var ännu i knopp. Några enstaka exemplar hade börjat slå ut. - På Idö hittade vi faktiskt vit skogslilja. Det var bara tre exemplar som ännu inte var utslagna. Getrams och jätterams var på gång. Gullvivorna var ännu inte så många. Stora områden på Idöskäret och Idö var helt täckta med liljekonvaljer. Några blommade.
Sankte Pers nycklar?
   Tisdagen den 6 juni var det sen dags för den årliga utflykten med växtintresserade till Idö. Vi blev totalt 26 personer. Bengt Mattsson, Paul Engström och Kent Finneman ställde upp med båtar och vädret var strålande med svag sydostlig vind och klar sol. Ulla och Stig Finneman kom med egen båt och sällade sig till sällskapet. - Nu var en stor del av ramslöken utslagen i det varma vädret.
Fika vid Idökilarna

En del av transportörerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar